Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ) 13 -14 ΜΑΙΟΥ 2015


Με ιδιαιτερη λαμπροτητα και κατανυξη, εορταστηκε η μνημη του Αγιου Θεραποντος επισκοπου Κυπρου στο Ιερο ΙΔ παρεκκλησιον της "Σκέπης του Παππού" στις Ερυθρες Αττικής (Κριεκουκι)

Κατα την ακολουθια του Εσπερινου την 13η Μαιου, τελέστηκε αρτοκλασια Υπερ Υγειας , και Λιτανευση της Σεπτης Εικονας του Αγιου Θεραποντος μεσα σε εντονο κλιμα θρησκευτικης ευλαβιας και συνεχους προσευχης!!!

Την επομενη ημερα της εορτης του Αγιου, τελεστηκε θεια λειτουργια μετα αρτοκλασιας  Υπερ Υγειας στον αυλιο χωρο, και ενωθηκαμε με τον Χριστο μας, μεταλαμβανοντας  το κοινο Ποτηριον της Ζωης !!!!



 



  







Θελω να ευχαριστησω τον Σεβασμιοτατο Ποιμεναρχη μας και Μητροπολιτη μας κ.κ. Κωνσταντινο , τον Πρωτοσυγκελλο  της Ιερας Μητροπολεως Μεγαρων και Σαλαμινος Αρχιμανδριτη π. Προκοπιο Γεωργιου, και τον Ιεροκηρυκα  της ανωτερω Μητροπολεως Αριμανδριτη π. Μακαριο Μάτσο, για το πραγματικο και αληθινο ενδιαφερον που εδειξαν, αφου σταθηκαν αρρωγοι και στυλοι ακλονητοι, στις προσπαθειες μας, και εδωσαν την ευλογια να τελεστει το θαυμα των θαυματων , η θεια λειτουργια!!!

Θελω να ευχαριστησω ολους οσους παρεβλεψαν τα μεγαλα προβληματα υγειας και με πραγματικη τολμη και ανδρεια, προσηλθαν στην "Σκεπη του Παππου" , την "Σκεπη του Θεραποντος Ιατρου" για να λαβουν την χαρη και την Ιαση!!

Θλεω να ευχαριστησω τον πρωτο πνευματικο μου πατερα, Σεβασμιοτατο Μητροπολιτη Γορτυνος και Μεγαλοπολεως κ.κ. Ιερεμιαν,  τον νυν Πνευματικο μου Πατερα Συμεων τον Αγιορειτη, τον Αρχιμανδριτη και Ιεροκηρυκα της Αρχιεπισκοπης Αθηνων Αρχιμανδριτη Γεροντα π. Κλημεντιο Ζωκαρη, τον Γεροντα και πατερα - Δημητριο που με ανεχονται και κανουν υπομονη μαζι μου, για την Χαρη του Αγιου Θεραποντος και την Ιεραποστολη της σελιδας!!!    

Κλεινοντας , θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στην ομαδα των "Αγιοθεραπητων"που εδωσαν πραγματικα "ψυχη και σωματι" για να ειναι ολα οπως τα θελει η Ορθοδοξια μας!!! 

Ανανεωνουμε το πνευματικο ,μας συμποσιο, την Τεταρτη 27 Μαιου στις 19 30 μμ, οπου θα τελεσουμε τους Χαιρετισμους στην Εικονα του Αγιου Θεραποντα και θα τον Χαιρετισουμε οπως ο Αρχαγγελος Γαβριηλ λεγοντας του , το  " ΧΑΙΡΕ ΠΑΤΕΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕ "  



Βογκλης Αλεξανδρος 
Κτητωρ 
Στρατιωτικος Π.Ν.  
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου