Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ κ. ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΙΜΑΡΗ ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ




ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΜΙΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κκ ΙΕΡΕΜΙΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ "ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ" ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΕΙΜΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΥΘΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κκ ΙΕΡΕΜΙΟΥ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ...

Η απάντηση της δημοσιογράφου του "Αγιορείτικου Βήματος" κυρίας Στέλλας Μειμάρη, δόθηκε, μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης "facebook" 

Αν δεν κατανοείτε, αγαπητέ, ότι η φράση "Πολεμώ όμως, με όλη την δύναμη των πνευμόνων μου, το κόμμα εκείνο που έχει αυτά τα δύο: Αθεΐα και βία", αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, για την οποία και μόλις έχει ερωτηθεί ο σεβασμιώτατος, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ειλικρινά, δεν κατανοώ το μένος και την πολεμική σας. Η φράση αυτή του σεβασμιωτάτου απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή και αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον ίδιο το σεβασμιώτατο, να σας το επιβεβαιώσει. Οπότε και δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε παρερμηνείας. Και ίσως θα ήταν καλό να το είχατε κάνει, προτού προβείτε σε αναίτιες ύβρεις. Ευχαριστώ πολύ.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ κ. ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΙΜΑΡΗ.

Κυρία Στέλλα Μειμάρη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εσάς, και με μεγάλη μου λύπη, σας ανακοινώνω το εξής: «Το γραπτό, μένει» .
Και αυτά τα οποία ειπώθηκαν από τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Γόρτυνος κκ Ιερεμία, ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει και να τα αναλύσει.
Δεν μπορώ να καταλάβω ένα απλό πράγμα, το οποίο (για τους δικούς σας λόγους), δεν θέλετε να το καταλάβετε, και το «δίνετε» διαφορετικά στην κοινή γνώμη.
Όταν ρωτήθηκε ο Επίσκοπος, για την χρυσή αυγή συγκεκριμένα, σας απάντησε και με μια ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.!!!!
Αν δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνω εγώ, ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα πολιτικά, που έχουν ως ορόσημο την Αθεΐα και την Βία. (Βλέπε κόμματα της Αριστεράς)
Δεν βλέπω όμως εσάς και τους «έγκριτους» δημοσιογράφους του Αγιορείτικου βήματος να ενοχλούνται, που ορισμένοι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, αναρτούν φωτογραφίες με Βλασφήμους να ποδοπατούν τις άγιες Εικόνες, όπως δεν βλέπω να «αντιδράτε» όταν ένας εκπρόσωπος της Αριστεράς ή του Κέντρου ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ Ελληνική Ιστορία…..   Θλίβομαι για το «καυτό» ερώτημά σας…
Δηλαδή, σε μια χώρα, μια ευλογημένη και αιματοβαμμένη χώρα από τους Ήρωες και τους Αγίους μας,  που έχει καταντήσει «ξέφραγο αμπέλι» από τις Αιρέσεις, από τις αυτοκτονίες, από την ανύπαρκτη υποδομή Παιδείας, και Υγείας,  μια χώρα με έλλειψη ιδανικών και προτύπων, και με το βλέμμα σε ένα αβέβαιο μέλλον,
το πρόβλημα σας είναι να «αποσπάσετε» δηλώσει πνευματικών αναστημάτων και να τις «κιτρινίσετε»;;;
Ποιο το όφελός σας;;  
Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης , έλεγε: «Όταν μου πειράξουν την Πίστη μου και την Πατρίδα μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω, και ότι θέλουν ας μου κάνουν» .
Θα σας πρότεινα λοιπόν, μόνο και μόνο για το όνομα που φέρετε στο άρθρο σας «Αγιορείτικο Βήμα», έστω και τώρα, να ζητήσετε συγγνώμη για κάποια παρερμηνεία που σας ξέφυγε…. 
Ξέρετε, βάση της εκκλησιολογίας, η συγγνώμη, μπορεί και να ωφελήσει την ψυχή και να διορθώσει τον χαρακτήρα… 
Γιατί, απλά, να γνωρίζετε, ΔΕΝ απευθύνεστε σε άτομα αμόρφωτα και ανίδεα.. Γνωρίζουμε ελάχιστα την Ελληνική γραμματεία και καταλαβαίνουμε και εμείς κάποια πράγματα!!
Να είστε καλά!!


ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΥΘΡΩΝ
Βόγκλης Ι. Αλέξανδρος
Στρατιωτικός
  
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου