Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Διευθυντής: Αιδεσιμολογιώτατος 
Οικονόμος π. Γρηγόριος Καραλής

Γραμματεία: κ. Μαρία Ιωάννου

Ευριπίδου 93
Τ.Κ. 18532 Πειραιάς

Tηλ.: 210 4178.118, 694 6592.388 


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό τη μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των ενδιαφερομένων να διακονήσουν στα Ιερά Αναλόγια.

Η σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως είναι αναγνωρισμένη απο το κράτος με την υπ΄αριθμ. Δ/47980/10-9-1984 (ΦΕΚ 663/Β/84) απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
 

Φοίτηση
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική 5ετής και σύμφωνη με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο έχει την εποπτεία και συμμετέχει με εκπρόσωπό του στις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις. Τα μαθήματα και η εκπαιδευτική ύλη κατά τάξη είναι καθορισμένα και προβλέπονται απο τον ειδικό Νόμο περί Ωδείων και Σχολών.


Πτυχίο
Τα πτυχία τα οποία δίνει η σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως είναι αναγνωρισμένα από το Yπουργείο Πολιτισμού.


Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό τμήμα Ψαλτικής Τέχνης λειτουργεί στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
Στο τμήμα μπορούν να εγγραφούν πτυχιούχοι σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτες οι οποίοι μετά από διετή φοίτηση αποκτούν τίτλο Μουσικοδιδασκάλου Ψαλτικής Τέχνης.


Bυζαντινή Eκκλησιαστική Xορωδία
Στο πλαίσιο των μαθημάτων αλλά και των δραστηριοτήτων της Σχολής λειτουργεί η Bυζαντινή Eκκλησιαστική Xορωδία, η οποία έχει πολύχρονη επιτυχή παρουσία σε συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Εγγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της σχολής.
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 5.00 - 9.00 μ.μ. στη Γραμματεία της Σχολής.
Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου